Vilka typer av arbeten vi utför

Service:

Vi utför alla typer av servicar, från olje/filterbyten till kamremsbyten.
Service utförs efter tillverkarens rekommendationer.
Vi följer tillverkarens serviceschema och vi lägger även till ytterligare punkter för att få en total koll på bilens kondition.
Vi programmerar om styrdon för service efter kundens körförhållanden och verkliga slitage.
Vi använder ALLTID av tillverkaren godkända delar, alla delar har minst 2 års garanti!

Hos oss får kunden själv välja vilken olja dom vill ha av de 2 sorter vi marknadsför – Mobil 1 eller Pennzoil.

Byte av reservdelar:

Vi utför alla typer av verkstadsarbeten, inkl. motorbyten/renoveringar.

Vi är ansluta till BDS-kedjan, vilket innebär att större delen av våra reservdelar tas därifrån – alla BDS produkter tas från samma fabriker som originaldelarna och håller samma höga kvalitet och garatier, så du kan alltid känna dig trygg med att delarna vi byter på din bil motsvarar originalet.

I de fall vi inte kan få fram de delar vi behöver från BDS så väljer vi alltid original – nytt eller begagnat beroende på vilken typ av reservdel det är frågan om.

Vi monterar som sagt i första hand originaldelar eller delar med likvärdig kvalitet, vi väljer alltså helst inte billiga ”piratdelar”, det blir alltid dyrare i längden då de sällan eller aldrig uppfyller de höga kvalitetskrav som vi själva ställer och vill ge dig som kund!

Givetvis monterar vi även billigare delar om kunden absolut vill, men vi informerar då om vikten av att satsa på kvalitetsdelar istället för att stirra sig blinda på priset.
Man får vad man betalar för! Bra kvalitet blir trots allt alltid billigast i längden!

Larmmonteringar :

Vi monterar alla på marknaden förekommande billarm enligt kundens önskemål, såsom Defa, Car Guard, etc.

Är du osäker på vilken modell du skall välja, så kontakta vår verkstad så hjälper vi dig utifrån din bilmodell och dina behov!

Rostskyddsbehandlingar:

Vi utför sedan 2009 även rostskyddsbehandlingar. Produkterna vi använder kommer från Dinitrol, vilka sedan länge arbetar med bilbranschen för att i samarbete med denna utveckla pålitliga och effektiva rostskyddsprodukter.

De flesta av dagens moderna bilar har förvisso ett riktigt bra rostskydd om man jämför med bara för några år sedan, men trots detta så är vissa partier så som underreden, länkarmar och stag fortfarande väldigt utsatta för rostangrepp.

Dessutom är underredet på en bil tack vare dess självbärande konstruktioner i chassi och karosser en otroligt viktig del av hur väl din bil uppför sig på vägen och hur krocksäker den är.

Detta i kombination med det rent kosmetiska gör rosten till varje bilägares värsta fiende!

Med en komplettering av din bils ordinarie rostskydd så förlänger du såväl värde som säkerhet och vägegenskaper på din bil.

Montering av solfilm/skyddsfilm :

Solfilm på din bils rutor stänger ute såväl nyfikna blickar som solljus. En bra solfilm absorberar/reflekterar dessutom nästan all farlig UV-strålning och sänker effektivt temperaturen i din bil under varma sommardagar.

Kontakta oss för prisuppgift!

Tänk på att det enligt svensk lag inte är tillåtet att tona framruta samt främre sidorutor!

Vi monterar även transparenta skyddsfilmer på strålkastare, insteg, skärmkanter etc.

Hjulbyten:

Vi skiftar hjul på din bil på båda våra anläggningar och säljer även lättmetallfälgar samt sommar/vinterdäck. (Beställningsvara!)

Vi kan även erbjuda däckförvaring. Kontakta oss för mer information och pris.

Montering av motorvärmare :

Vi monterar motorvärmare, grenledningar och kupevärmaruttag på alla bilmodeller.

Vi monterar såväl Calix och Defa som eventuella andra märken, allt efter kundens önskemål.