Invändig städning

Invändig städning:

 

Som första moment vid en invädig städning blåses bilen ren från damm och skräp med tryckluft innan man gör något annat. Även utrymmet mellan säten och i andra skrymslen som är svåra att nå med dammsugaren blåses noggrannt.

Då renblåsningen är färdig torkas alla hårda ytor i kupén med ett grovrengöringsmedel och mikroduk för att få bort damm och smuts. I äldre fordon smörjs i vissa fall ytorna även med vinylglans – något som sällan är ett fungerande alternativ på dagens bilar pga. materialen i inredningen; dagens material har ofta en matt och ruggad yta, till skillnad mot äldre material vilka ofta är blanka och släta.

Efter rentorkningen appliceras fönsterputs med hjälp av sprayflaska på ett fönster i taget och eftertorkas noggrant med en ren bomullstrasa. Dammsugning sker sedan i hela bilen med hjälp av våra kraftiga, dubbelmotoriga dammsugare.

Även ytorna under baksätet och bakom ryggstöden, samt under bagagerummets golv dammsuges.

Efter detta kontrolleras hela bilen noggrannt på insidan, för att se att inga fläckar eller smuts återstår.

Om kunden även valt textiltvätt som komplement, utförs denna som sista åtgärd, genom att alla säten våttvättas med vatten, rengöringsmedel och våtdammsugare. Vid dessa åtgärder får bilen stå på tork i några timmar med flertalet kupevärmare inkopplade för snabb torkning.
Avslutningsvis rengörs dörrgångarna noggrant.